Промишленото търсене на газ в страните от Европейския съюз (ЕС) се

...
Промишленото търсене на газ в страните от Европейския съюз (ЕС) се
Коментари Харесай

Промишленото търсене на газ в EС се увеличава след 10 месеца на спад

Промишленото търсене на газ в страните от Европейския съюз (ЕС) се съживи на фона на спадащите цени, като през август потреблението се усили за първи път от 10 месеца. Засега това се случва единствено в някои страни, в Германия и Испания, и се дължи основно на ниската база от предходната година, когато потребителите понижиха извънредно доста търсенето на фона на пиковите цени на газа. Въпреки това анализаторите чакат, че позитивната наклонност в потреблението може да продължи и през идващите месеци.

Потреблението на природен газ в страните от Европейски Съюз през август, след 10 месеца на пореден спад, нарасна с 6,5% на годишна база до 17,5 милиарда куб. м, демонстрират данните от  месечният отчет на Форума на страните експортьорки на газ (FSEG). Между януари и август обаче потреблението на газ в Европейски Съюз е намаляло с 9,5 % на годишна база до 214 милиарда куб. м.

" Заслужава да се означи, че август 2022 година е месецът, в който цените доближиха исторически най-много, което докара до прекъсване на производството в цяла Европа, като 70% от производството на торове в Европа беше спряно през този интервал ", се споделя в отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР